
Osobine sorte
- Francuska ozima pšenica
- Vrlo rana sorta
- Dobro se prilagođava različitim uvjetima klime i tla
- Sorta prepoznatljivih mlinarskih svojstava
Otpornost na bolesti
- Pepelnica: Tolerantna
- Fusarium: Tolerantna
- Septoria: Tolerantna
- Žuta hrđa: Tolerantna
Agro – tehnološke karakteristike
- Preporuceni rok sjetve: do kraja listopada
- Sjetvena norma: 430 – 480 klijavih zrna po m²
- Visina biljke: Srednja do niska
- Prisutnost osja – brkulja
- Dobro prezimljavanje
- Otporna na polijeganje
Mlinarske osobine
- A2 – B1 kvaliteta
- Proteini: 12,5 – 13,5 %
- Vlažni gluten: 28 – 30 %
- Hektolitar: 83 – 84 kg/hl
Rubisko

Osobine sorte
- Nova francuska ozima pšenica
- Srednje rana sorta
- Odlikuje se vrlo krupnim zrnom
- Intenzivno busanje
- Osjetljiva na aktivnu tvar Chlorotoluron
Otpornost na bolesti
- Otpornost na polijeganje: Otporna sorta
- Pepelnica: Umjereno tolerantna
- Fusarium: Umjereno tolerantna
- Septoria: Umjereno tolerantna
- Žuta hrđa: Tolerantna
- Smeđa hrđa: Tolerantna
Agro – tehnološke karakteristike
- Preporučeni rok sjetve: 10. – 20. listopada
- Sjetvena norma: 450 – 500 klijavih zrna/m²
- Visina: Niska do srednje visoka
- Prisutnost osja: Brkulja
Mlinarske osobine
- B1 Kvaliteta
- Protein: 12,5 – 13 %
- Vlažni gluten: 25 – 30 %
- Hektolitar: 75 – 77 kg/h
Cellule

Osobine sorte
- Ozima pšenica visokog potencijala prinosa
- Srednje rana sorta
- Odlične mlinarske karakteristike
- Prilagodljiva na različite tipove tla
Otpornost na bolesti
- Pepelnica: Tolerantna
- Fusarium: Tolerantna
- Septoria: Umjereno tolerantna
- Žuta hrđa: Tolerantna
Agro – tehnološke karakteristike
- Preporučeni rok sjetve: 10. – 25. listopada
- Sjetvena norma: 450 klijavih zrna po m²
- Biljka srednje visine
- Prisutnost osja – brkulja
- Dobro prezimljavanje
- Otporna na polijeganje
Mlinarske osobine
- A2 – B1 kvaliteta
- Proteini: 13 %
- Vlažni gluten: 30 – 33 %
- Hektolitar: 81 kg/hl
Apache

Osobine sorte
- Ozima pšenica vrhunskog prinosa
- Srednje kasna sorta
- Dobri i stabilni prinosi iz godine u godinu
- Tolerantna na fuzarijsku palež klasa
- Kvalitetna krušarica
Otpornost na bolesti
- Otporna na polijeganje
- Otpornost prema bolestima: Dobra
Agro – tehnološke karakteristike
- Preporučeni rok sjetve: 10. – 25. listopada
- Sjetvena norma: 450 klijavih zrna/m²
- Visina: Srednje visoka
- Početak klasanja: Srednje rana
- Prisutnost osja – golica
Mlinarske osobine
- B1 kvaliteta
- Sadržaj proteina: 11 – 13 %
- Vlažni gluten: 25 – 28 %
- Hektolitar: 80 – 82 kg/hl
Nogal

Osobine sorte
- Ozima sorta pšenice
- Rana sorta
- Visokog sadržaja proteina u zrnu
Otpornost na bolesti
- Otpornost na polijeganje: Otporna sorta
- Otpornost prema bolestima: Dobra
Agro – tehnološke karakteristike
- Preporučeni rok sjetve: 10. – 25. listopada
- Sjetvena norma: 450 klijavih zrna/m²
- Visina: niska do srednje visoka
- Početak klasanja: Rana
- Prisutnost osja – brkulja
Mlinarske osobine
- A2 kvaliteta
- Protein: 12 – 15 %
- Vlažni gluten: 30 – 40 %
- Hektolitar: 79 – 82 kg/hl
Agro prognoza
18°
vedro
humidity: 57%
wind: 1m/s NE
H 18 • L 17
18°
Fri
12°
Sat
10°
Sun
10°
Mon
Weather from OpenWeatherMap
