CENTRALNA EUROPA: PRVA AXEREALOVA ŽETVA PŠENICE NAMIJENJENA BARILLA PROGRAMU

Moisson

U sklopu rastućeg fokusa na podrijetlo žitarica, počašćeni smo objaviti da je ove godine po prvi put, Axereal kroz svoje poslovanje u Srednjoj Europi (Hrvatska, Mađarska i Rumunjska) isporučio 10 000 tona održive meke pšenice u mlinove koji opskrbljuju Barillin prehrambeni program.

Uz podršku Axerealovih timova, lokalni proizvođači postigli su prvi ove godine: usjeve žitarica uzgajali su za  “La Carta del Mulino”, program vođen od strane Barille, prehrambene grupacije sa snažnim fokusom na očuvanje okoliša i održivi razvoj.

Stroge specifikacije “La Carta del Mulino” povelje zahtjevaju od proizvođača da usvoje plan plodoreda, slijede pravila osmišljena za rekonstrukciju i održavanje hranjivih tvari u tlu te sjetvu cvijetnih površina na površini ekivalentnoj 3% površine zasijane pšenicom radi zaštite insekata oprašivača. Ova inicijativa omogućava Barilli da potrošačima ponudi proizvode usklađene s njihovim vrijednostima, koji podržavaju rad poljoprivrednih zajednica i koji vraćaju prostor prirodnim poljoprivrednim sustavima.

“Vrlo je važno prepoznati naporan rad uložen na implementaciju specifikacija Barilla programa od strane Axerealovih stručnjaka i lokalnih poljoprivrednika. Ovakve inicijative predstavljaju budućnost prehrambene industrije. Podružnice tvrtke Axereal u svakoj zemlji osiguravaju potpunu sljedivost serija pšenice, od isporuke sjemena poljoprivrednicima do utovara u vlakove koji opskrbljuju mlinove. Slijedeći primjere Hrvatske, Mađarske i Rumunjske, tijekom slijedećih nekoliko godina planiramo uključiti proizvođače iz Srbije i Slovačke u ovu izrazito pozitivnu inicijativu”, rekao je Mikaël Cholière, izvršni direktor Axereala Centralna Europa.

Više o programu Carta del Mulino : https://www.mulinobianco.it/lacartadelmulino